tejp!
tejp!
logo 

Covid-19


Danshuset har öppet med dansklasser som vanligt. Det är omtumlande tider och vi undersöker och planerar olika lösningar för framtiden. Enligt information från Folkhälsomyndigheten är det inte aktuellt att stänga grundskolor och de betonar att det är viktigt att fritidsaktiviteter fortsätter för barn och unga. Så vi kommer fortsätta hålla öppet. Vi förstår att det är många som är oroliga och kanske avstår från att dansa av olika skäl eller är sjuka. Därför kommer vi lägga upp filmer från koreografier till elevshowerna som ni kommer kunna ta del av. Vi anpassar även verksamheten efter folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrotts och träningsanläggningar.

Vi fortsätter påminna alla om att stanna hemma om ni känner er det minsta sjuka med symptom som snuva, hosta eller feber. Tänk även på att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, att hosta och nysa i armvecket, samt att undvika att röra vid ansiktet.

• Läs mer om förhållningssätt på Danshuset p.g.a. Covid-19

Tack för er hjälp, och ta väl hand om er! 

Koreografi på film


Vartefter alla lärare filmat sina koreografier så kommer filmerna att vara tillgängliga här på hemsidan. Du måste vara inloggad för att kunna se din(a) kurs(ers) film(er).
Vi skickar även ut ett sms & mail när just din kurs fått en film publicerad. Men surfa in och kolla då och då om det kommit någon ny film.

• Klicka för att komma till din filmsida 

Street Workshop i Sollentuna


Välkommen på Workshop i Street 19:e april i Sollentuna. Det blir ett kärt återseende när fantastiska Christofer Nyström gör ett efterlängtat återbesök som lärare på Danshuset!

• Läs mer och anmäl dig här 

Audition Specialen Linjen


Specialen-linjen är uppbyggd på tre år med fokus på att eleverna ska utvecklas till sin fulla potential som dansare. Du tränar 3 pass/vecka i Showjazz, Street och Technical Skills.

Audition kommer hållas lördagen 16:e maj på Danshuset Sollentuna.

• Anmäl dig till audition här 

Audition Specialen Förberedande


Älskar du att dansa och stå på scenen? Vill du dansa flera gånger i veckan med samma grupp? Då ska du söka till Specialen Förberedande!

Audition kommer hållas söndagen 17:e maj på Danshuset Sollentuna.

• Läs mer om Specialen Förberedande och audition

• Anmäl dig till audition här 

Audition Specialen Junior


Är du en talangfull dansare mellan 8-11 år? Har du självförtroende och vågar sticka ut? Är du en dansare som älskar att stå på scenen? Då kanske du är en av Danshusets nya Specialen Juniorer?

Audition kommer hållas söndagen 17:e maj på Danshuset Sollentuna.

• Läs mer om Junior och audition

• Anmäl dig till audition här 

Specialen Summercamp


Under två veckor (vecka 25 & 26) repeterar vi till specialenshowen. En alldeles unik show som görs just för att du ska få medverka i en proffsig dansproduktion. Showen kommer visas på Dieselverkstaden i Sickla.

• Specialen Summercamp för Linjen
• Specialen Summercamp för Förberedande och Junior 

Grattis Rebecka!


Till Rebecka Wahlquist från Specialen Linjen Åkersberga, antagen till Kungliga Svenska Balettskolans Yrkesdansarutbildning. Grattis från alla oss på Danshuset! 

Höstshowen 2019 på film


1. Klicka på: http://ht19.danshuset.se/
2. Klicka på den föreställning du vill köpa eller köp alla shower.
3. Skapa konto (om du inte redan har ett).
4. Betala din order eller skriv in din rabattkod.
5. Titta och njut.
(Klicka nedan för att kunna se vilken show du/ditt barn deltagit i.)
• Särskild showinformation 

Färgsprakande Elevshower


Varje termin sätter vi upp proffsiga och färgsprakande elevshower. Att stå på scenen och känna sig som en äkta stjärna i rampljuset är något alla våra elever i barn- och ungdomskurserna (förutom Knattedansen) får uppleva. Vi kör fullt ut, med ljus och ljud, kostymer samt härliga koreografier. Showerna brukar vara väldigt uppskattade av både föräldrar och elever.

• Läs mer om våra elevshower 

Showfilmer


Köp (ladda ner eller streama) våra gamla showfilmer på Vimeo. Efter förfrågan av kunder jobbar vi nu med att ladda upp gamla showfilmer på Vimeo. Vi kommer successivt att ladda upp fler filmer. Om ni är intresserad, följ länken nedan för att se de filmer som är tillgängliga just nu.

• Showfilmer