tejp!
tejp!
logo 

Covid-19


Danshuset har öppet med dansklasser som vanligt. Det är omtumlande tider och vi undersöker och planerar olika lösningar för framtiden. Enligt information från Folkhälsomyndigheten är det inte aktuellt att stänga grundskolor och de betonar att det är viktigt att fritidsaktiviteter fortsätter för barn och unga. Så vi kommer fortsätta hålla öppet. Vi förstår att det är många som är oroliga och kanske avstår från att dansa av olika skäl eller är sjuka. Därför har vi lagt upp filmer från koreografier till elevshowerna som ni kan ta del av. Vi anpassar även verksamheten efter folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrotts och träningsanläggningar.

Vi fortsätter påminna alla om att stanna hemma om ni känner er det minsta sjuka med symptom som snuva, hosta eller feber. Tänk även på att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, att hosta och nysa i armvecket, samt att undvika att röra vid ansiktet.

• Läs mer om förhållningssätt på Danshuset p.g.a. Covid-19

Tack för er hjälp, och ta väl hand om er!Elevshower

Vi kommer inte sätta upp shower under våren p.g.a. rådande samhällssituation. Vår plan är att skjuta fram elevshowerna till v. 32-33 i aug eller senare i sept. Vi återkommer med mer detaljerad information när vi vet mer.
Nästan alla filmer av koreografier är klara och finns på hemsidan. Vi hoppas att ert barn kan ha hjälp och glädje av dessa för att öva hemma. Om filmen är tillgänglig så finner du den här:

• Film av showkoreografin 

Dansläger i sommar


Under fyra sommarlovsdagar får du intensiv dansträning i flera olika stilar. Vi dansar mest Showjazz och Street men du får även prova på andra stilar, tex. Modernt, Breaking, Balett, Disco osv.

• Dansläger v.25 i Åkersberga
• Dansläger v.26 i Sollentuna
• Dansläger v.33 i SollentunaHöstens kurser


Nu kan du anmälda dig till Höstens kurser! De flesta kurser fortsätter på samma dag och tid som föregående termin. Om ni undrar något kan ni prata med er danslärare eller kundtjänst där Anna och Ulrika gärna svarar på era frågor.

Vi ses på dansgolvet! 

Koreografi på film


Vartefter alla lärare filmat sina koreografier så kommer filmerna att vara tillgängliga här på hemsidan. Du måste vara inloggad för att kunna se din(a) kurs(ers) film(er).
Vi skickar även ut ett sms & mail när just din kurs fått en film publicerad. Men surfa in och kolla då och då om det kommit någon ny film.

• Klicka för att komma till din filmsida 

Grattis Sara!


Grattis dansaren och läraren Sara Liderfors från Specialen Linjen Åkersberga som kommit in på Balettakademiens yrkesutbildning! 

Färgsprakande Elevshower


Varje termin sätter vi upp proffsiga och färgsprakande elevshower. Att stå på scenen och känna sig som en äkta stjärna i rampljuset är något alla våra elever i barn- och ungdomskurserna (förutom Knattedansen) får uppleva. Vi kör fullt ut, med ljus och ljud, kostymer samt härliga koreografier. Showerna brukar vara väldigt uppskattade av både föräldrar och elever.

• Läs mer om våra elevshower 

Showfilmer


Köp (ladda ner eller streama) våra gamla showfilmer på Vimeo. Efter förfrågan av kunder jobbar vi nu med att ladda upp gamla showfilmer på Vimeo. Vi kommer successivt att ladda upp fler filmer. Om ni är intresserad, följ länken nedan för att se de filmer som är tillgängliga just nu.

• Showfilmer